Rozšíření digitálního vysílání v STA

20.09.2010 22:00

Vážení vlastníci,

v souvislosti se spuštěním vysílání multiplexu 2 a 3 z vysílače Černá hora na 60. a 61. televizním kanálu od 31.8.2010 provedla servisní firma Yva Electronic Services s.r.o. zavedení nových digitálních televizních programů do společného anténního rozvodu (STA). Během pátku 17.9.2010 došlo k zavedení obou nových multiplexů.  Vlastníci jsou nuceni znovu naladit si své televizory, neboť došlo k přesunu některých stávajících analogových kanálů. Novější televizory již mají funkci automatického ladění, které se spustí jednoduchým způsobem z menu TV a velmi usnadňuje naladění všech dostupných programů.

Omlouváme se vlastníkům za prodlení se zavedením nových programů. Firma byla ve velkém náporu práce, neboť přelaďuje v současnosti velkou část zákazníků v našem regionu.

V STA zůstalo zachováno 10 * analogových programů (zejména pro vlastníky se staršími televizory) a doplněny byly nové digitální programy do celkového počtu 11 dostupných (multiplex 1 až 3). V tomto smyslu máme s firmou podepsanou smlouvu o dílo z doby, kdy byla realizována rekonstrukce STA (červen 2009).  Nezměněn zůstal satelitní příjem ze 4 družic, který je v účastnických zásuvkách přítomen také.

Bližší informace k probíhající digitalizaci televizního vysílání je možné nalézt např. zde:  www.digistranky.cz.

 

* dostupné analogové programy v pořadí po automatickém naladění:  ČT1, ČT24, ČT2, ČT4 Sport, Nova, Prima, Nova Cinema, TV Barandov, Óčko, Z1.

© 2009 - 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode